Foto: Luis Tosta / Unsplash Publisert: 23.06.2022

Hvordan får vi nok rent vann for fremtidige generasjoner?

1. september 2022 kl. 08:30 - 09:30

Fysisk i Polyteknisk Forening og digitalt på Polyteknisk Forenings nettside.

Legg møtet inn i Outlook: iCal

Delta på dette arrangementet:

Ikke medlem? Meld deg på dette arrangementet:

Delta digitalt

kr. 200,-

Delta fysisk

kr. 200,-

Sammen med NITO inviterer Polyteknisk Forening til frokostseminar om norsk vannforsyning. Frokostseminaret går også som direktesending for deg som ikke kan delta fysisk.

Byer over hele verden står overfor økende fare for tørke som følge av klimaendringer. I Oslo har vi i år fått kjenne på hva tørke fører til. Det har aldri før vært registrert en så tørr mars og april i Sørøst-Norge. Oslo kommune ba derfor alle byens innbyggere å spare på vannet på grunn av lav vannstand i drikkevannskilden Maridalsvannet, på grunn av lite regn og utsatt vedlikehold. 30-40 prosent av alt rent drikkevann lekker ut av rørene våre i Norge og økt urbanisering, befolkningsvekst og klimaendringer krever oppgradering av gamle vannledninger.

Vi spør om hvorfor vi lar så mye rent drikkevann renne rett ut i grunnen her i Norge? Hva må til for at vi skal redusere lekkasjene betraktelig? Hva er konsekvensene at klimaendringer på fremtidig mangel på drikkevann i Norge?

Du møter:

  • Sirin Hellvin Stav, byråd for miljø- og samferdsel (MDG), Oslo kommune (tbc)
  • Thomas Breen, Norsk Vann
  • Anne Strømmen Lycke, CEO, NORSAR
  • Jan Stenersen, NITO og CEO, TroVA
  • Programleder: Ellen Viseth, journalist, TU

Det store overforbruket av vann vi har i Norge belaster systemet vårt og fører til økt miljøavtrykk ved å rense og bearbeide rent drikkevann før det sendes ut i krana. Det er dyrt å reparere lekkasjer, og både samfunnsøkonomisk, miljømessig og etisk er det uheldig at så mye rent drikkevann renner rett ut i grunnen. Hvilke teknologiske løsninger finnes og hva må til på planleggingssiden?

Dette arrangementet er både fysisk og digitalt. Påmeldte til den digitale sendingen vil kunne følge direktesendingen på denne nettsiden, hvor den tilgjengeliggjøres i forkant av møtet. Medlemmer og ikke-medlemmer får enkelt tilgang ved å logge seg på sin profil.

Croissants og kaffe serveres til praten fra kl. 08.00.

Velkommen!

Vil du dele dette med ditt nettverk?