Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 26.08.2015

AVLYST: Hvilket privatliv gir vi barna våre?

24. september 2015 kl. 15:00 - 17:00

Møtet er dessverre avlyst

Dagens barn og unge vokser opp med et liv dokumentert på nett – av far og mor. Bildealbumet i foreldrenes bokhylle er blitt til massedeling av barnebilder i sosiale medier. Innen barnet er blitt voksent, finnes det store mengder informasjon og bilder på nett. Fratar vi barna retten til å senere kunne forvalte sin egen digitale identitet? Eller er dette en overdreven bekymring for en helt naturlig utvikling i vår digitale tidsalder? Hva finnes egentlig av privat sfære på nett? Hva er det klokt å dele – og hva bør vi unngå?

I panelet finner du:
Kjellaug Tonheim Tønnesen, rådgiver i Barnevakten.
Gjennom daglig kontakt med barn, foreldre og lærere har Tonheim Tønnsesen god innsikt i både gleder og utfordringer knyttet til vår digitale hverdag. Hun har vært med på å utvikle Bruk Hue som er Norges største skoleturné mot digital mobbing, og er selv mor til fire aktive mediebarn. Tonheim Tønnesen har pedagogisk utdanning, og har flere år bak seg både fra offentlig og privat skole.

Sara Eline Grønvold, jurist og medforfatter av boken «Barn og personvern». Hun har tidligere jobbet som rådgiver i Barneombudet og Advokatfirmaet Staff, og er i dag daglig leder i Juridisk rådgivning for kvinner – JURK. Grønvold vil bidra med et juridisk perspektiv-, beskytter lovverket barna godt nok og hvilke konsekvenser har det når det ikke gjør det.

Kaja Hegg, rådgiver i Redd Barna.
Hegg er utdannet sosiolog og arbeider med nettvett i Redd Barna. Hun arbeider for at barn skal lære å bruke nettet på en trygg og ansvarlig måte. Er pådriver for at barn skal lære mer om nettvett i skolen, og at hjelpeapparatet og barns oppvekstarenaer får øynene opp for sitt ansvar for å trygge barn og gi dem bedre forutsetning for læring og utvikling. Er opptatt av at feltet må utvikles i en kontinuerlig dialog med barn og unge selv og med et balansert syn på hvordan teknologien
endrer barns muligheter og rettigheter

Ordstyrer er Elisabeth Evjen, styremedlem i Polyteknisk Forening Medier & Kommunikasjon og Director Marked & Kommunikasjon Deloitte.

Arrangementet er i regi av Polyteknisk Forening i samarbeid med Jurk, Redd Barna og Barnevakten.

Møtet er dessverre avlyst.

Vil du dele dette med ditt nettverk?