Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 09.12.2020

Hva er konsekvensene av å digitalisere den norske skolen?

1. februar 2021 kl. 11:00 - 12:00

Hva lurer du på om digitalisering i skolen? Send dine spørsmål til @polyteknisk i sosiale media, så får du svar under direktesendingen.

COVID-19-pandemien har definert den nye normalen også for skolen, med store deler av undervisningen i ulike former for digital hjemmeskole. Det har lenge vært et politisk mål for Norge å være «best i verden» på digital skole, og vi var blant de aller første landene som tok inn digital kompetanse i alle fag og alle trinn i våre læreplaner i 2006. Skole engasjerer mange, og det er skrevet en rekke kronikker fra både foreldre, lærere, elever og forskere om for eksempel hvorvidt det er lurt å investere i et nettbrett til hver elev i undervisningen.

I dette digitale seminaret møter du:

  • Marte Blikstad-Balas, Professor, Universitetet i Oslo

Hun vil snakke om hva som skjer med skolen når digitaliseringen er et faktum. Norge er på verdenstoppen når det gjelder digital infrastruktur – tilgang på utstyr. Men hva så? Hvordan påvirker dette utstyret det som faktisk skjer i klasserommet – og hva elevene lærer på skolen?

Noen spørsmål Blikstad-Balas vil diskutere med utgangspunkt i nyere forskning er hva som skjer med undervisningen når papirbøker blir byttet ut med digitale tekster og hva som skjer med lærerens rolle når mye av den faglige planleggingen overlates til de som lager digitale ressurser som apper og læringsverktøy. Hvor er de største utfordringene med digitaliseringen av skolen – og hva kan veien videre være?

Marte Blikstad-Balas er professor ved Universitetet i Oslo og professor 2 ved Universitetet i Stavanger. Hun er også nestleder for det nordiske senteret for fremragende forskning QUINT- Quality in Nordic Teaching. Blikstad-Balas er klasseromsforsker og har de siste ti årene forsket på hvordan digitalisering endrer skolehverdagen for både lærere og elever. Hun har skrevet en rekke artikler om dette emnet, og har nylig utgitt boka «Det store digitaliseringseksperimentet i skolen» på Fagbokforlaget sammen med Per Kornhall og Jenny Maria Nilsson.

Påmeldte til digital deltagelse får tilsendt lenke til pålogging i forkant.

Hva lurer du på om digitalisering i skolen? Send dine spørsmål til @polyteknisk i sosiale media, så får du svar under direktesendingen.

Velkommen til digitalt seminar!

Vil du dele dette med ditt nettverk?