Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 24.06.2019

Hva er bedriftshistorie godt for?

12. november 2019 kl. 07:30 - 09:00

I utvikling av alle bedrifter og organisasjoner dukker et mangfold av erfaringer og synspunkter på bedriftshistorien opp, på godt og vondt. På hvilke måter er bedriftshistorie viktig og nødvendig for en fremtidsrettet forståelse av bedriftskultur, teknologi og samfunn?

I dette frokostseminaret møter du:
– Einar Lie, professor i økonomisk historie ved UiO og en aktiv spaltist omkring bedriftshistorie, økonomisk historie og økonomisk politikk.
– Christian Rynning-Tønnesen, Konsernsjef for Statkraft, medlem av Direksjonen i Polyteknisk Forening og sivilingeniør. I 2020 markerer Statkraft 125 års historie med nasjonal og internasjonal verdiskaping basert på ren energi.

I boken Brave New Work er tesen at sanne fortellinger er nødvendig for at bedrifter skal lykkes. Hva med «farlige fortellinger»? Hvordan formidle spenning og motsetninger som finnes i alle virksomheter?

Noen ledere er meget bevisst kraften i egen bedriftshistorie, hva bruker de den til?

Økonomihistorikere og andre forsker og skriver bedrifts- og teknologihistorie på oppdrag. Hvordan gjøres dette i praksis?

I dette frokostseminaret får du interessante eksempler på bruk av bedriftshistorier for utvikling av ledelse, teknologi og samfunn.

Dagens møteledere er Jan Solberg og Birgit Helene Jevnaker fra styret i PF Kultur.

Frokosten er klar fra kl. 08:00.

Velkommen!

Vil du dele dette med ditt nettverk?