Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 28.08.2015

NB: UTSATT! Fremtidens organisasjon

3. september 2015 kl. 06:30 - 08:00

NB: Møtet er utsatt til månedsskiftet oktober/november

Fremtidens organisasjon – nye former for samarbeid, ledelse og kontorutvikling

Arbeid og organisasjoner er i endring når det gjelder bruk av teknologi, kontor, samarbeid og ledelse. Bare de siste 15-20 årene har informasjons- og kommunikasjonsteknologi som Skype, videoteknologi, smarttelefoner og ny nettbasert programvare endret måten vi interagerer på. Mens kommunikasjon og samarbeid tidligere skjedde på kontoret, skjer det nå i det digitale rom, når som helst, hvor som helst. Utfordringen er å lede folk og team som du ikke ser. Dette setter nye krav til kontorer, men også ledelse og samarbeid. Her kommer noen av temaene vi vil besvare;
• Hva gjør den økte digitaliseringen med arbeid, vaner og stress?
• Hvordan leder du folk du ikke ser daglig?
• Hvordan håndteres virtuelle team – team sammensatt av folk fra ulike avdelinger, organisasjoner og også kulturer?
• Hva slags kontorer er det behov for i en digital arbeidshverdag?

Foredragsholder: Donatella De Paoli, dr. oecon, NHH
Ass. Prof. Handelshøyskolen BI

Donatella De Paoli har doktorgrad fra Norges Handelshøyskole i 1996,  i organisasjons- og ledelsesfag .  Avhandlingen var om betydningen av teamprosesser for produktiviteten i tverrfaglige prosjekt. Hun tilbrakte ett år som gjesteforsker ved School of Engineering, Stanford Universitetet under arbeidet med avhandlingen.

Siden 1999 har De Paoli vært ansatt ved Handelshøyskolen BI og er nå tilknyttet faggruppen i Prosjektledelse ved Institutt for Ledelse og Organisasjon. Hun foreleser på Master of Mngt i Teamledelse og Prosjektledelse ved Handelshøyskolen BI i og brukes ofte som foredragsholder i både offentlige og private organisasjoner.

Siden 2011 har De Paoli deltatt i et internasjonalt forskningsprosjekt om betydningen av steder for ledelse og samarbeid, «Leadership in spaces and places», nylig utkommet bok med samme navn. Som del av dette forskningsprogrammet har hun publisert artikler om Virtuell ledelse eller Ledelse av folk du ikke ser, betydningen av kontorutforming i den digitale organisasjonen, Kontorutforming som strategisk virkemiddel, betydning av sanselige og meningsfulle møtesteder i virtuell ledelse,  kropp i virtuell ledelse, behovet for ny ledelse i det virtuelle.

Vil du dele dette med ditt nettverk?