Forstår vi hva vi spiser?

13. mai 2014 kl. 07:00 - 11:00

Seminar om matvaremerking og kosthold.

Usunt kosthold er hovedårsaken til at folk dør tidlig i Norge. Kostholdsrelaterte sykdommer som diabetes type 2, hjerte- og karsykdom, fedme og kreft er en stor belastning for den enkelte og for samfunnet. Livsstilssykdommer blir en stadig større utfordring for helsetjenesten og for samfunnet.

Dagens matvaremarked er preget av produktutvikling og økende mangfold, noe som også kan gjøre det mer krevende for forbrukere å orientere seg og ta informerte valg. Med dette seminaret ønsker vi å rette oppmerksomheten mot merking av mat som verktøy for et sunnere kosthold. Får vi god nok informasjon om hva maten vi spiser inneholder? Hvordan kan bedre merking av mat gjøre det enklere å velge sunt?

Møt: Cecilie Brein- Karlsen, statssekretær Helse- og omsorgsdepartementet, Sue Davis, Chief Policy Adviser at UK consumer organisation Which, Dr. Laura F. Celemin, European Food Information Council (EUFIC), Wenche Frölich, professor i mat- og ernæringsvitenskap ved UiS, Marit Hermansen, leder i Norsk forening for allmenmedisin, Knut-Inge Klepp, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, Randi Flesland, direktør i Forbrukerrådet og Per Roskifte, konserndirektør i Norgesgruppen.

Ordstyrer Gunstein Instefjord, fagdirektør Forbrukerrådet.

Kaffe og registrering fra kl 08.30. Gratis og åpent for alle.

 

Vil du dele dette med ditt nettverk?