Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 18.11.2019

Endringer i selskapets toppledelse – hva er lov og hva er lurt?

11. februar 2020 kl. 07:30 - 09:00

Endringer i selskapets toppledelse, og daglig leder spesielt, kan være komplisert og er ofte gjenstand for betydelig interesse fra selskapets ansatte og for større selskaper, også media. Hva sier jussen om inngåelse og avslutning av slike arbeidsforhold? Hvordan foretas rekruttering av toppledere i store, norske selskaper? Og hvordan bør man forberede avtroppende og nye ledere på oppmerksomheten som følger?

I denne nettverksfrokosten møter du to dyktige rådgivere som presenterer sine tanker om temaet, og forteller om erfaringer fra arbeidet med ulike endringer i toppledelsen.

  • Inger Sethov, som har jobbet i Hydros kommunikasjonsavdeling siden 2005, og som kommunikasjonsdirektør siden 2008. Før hun begynte i Hydro, jobbet Sethov som korrespondent og journalist for nyhetsbyrået Reuters og som journalist for Dow Jones Newswires og for Fresno Business Journal i California i USA.
  • Henning M. Heitmann , som er advokat og partner i SANDS Advokatfirma med spesialisering innenfor arbeidsrett. Han har mangeårig erfaring både som rådgiver for styrer og fra tvisteløsning ved avslutning av topplederes arbeidsforhold.

Dagens ordstyrer er Hilde Alexandra Grønland Kuburic, advokat i Equinor og leder av PF Styrenettverk.

Program
• 0800-0830: Frokost og mingling
• 0830-0900: Uformell samtale mellom ordstyrer og deltakerne hvor vi snakker om de juridiske elementene ved inngåelse og avslutning av arbeidsforhold for toppledere, hvordan norske selskaper håndterer endringer i toppledelsen og hvordan man forholder seg til medieoppmerksomheten som ofte følger med endringene.
• 0900-0915: Pause for påfyll og prat
• 0915-1000: Spørsmål fra salen og rundebordsdiskusjoner

Bakgrunn
For store selskaper vil endringer i toppledelsen ofte være gjenstand for betydelig medieoppmerksomhet. Hydro fikk i fjor sin første kvinnelige toppsjef, Hilde Merete Aasheim, som etter tiltredelsen sørget for fornyelse i konsernledelsen og justeringer i selskapets strategi. Som Hydros kommunikasjonsdirektør har Sethov fulgt denne prosessen på nært hold og vært en viktig rådgiver.

Selskapets toppledelse, med daglig leder i spissen, har det overordnede ansvaret for å skape, planlegge, implementere og integrere strategisk ledelse i sin organisasjon. Mange hensyn må balanseres ved endringer i selskapets øverste ledelse, og ryddighet og profesjonalitet ved inngåelse og avslutning av arbeidsforhold for toppledere vil være viktig. Heitmann har bred erfaring fra tvisteløsning i saker hvor det har vært krevende å avslutte topplederes arbeidsforhold.

Passer for
Denne nettverksfrokosten passer for styremedlemmer i selskaper med daglig leder, eksisterende og fremtidige toppledere, styresekretærer, jurister/advokater, ansatte med ansvar for personalsaker eller mediehåndtering og andre med interesse for temaet.

Lett frokost serveres fra kl. 0800.

Velkommen!

Vil du dele dette med ditt nettverk?