Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 02.02.2021

Empire Wind: Live from New York

16. februar 2021 kl. 13:00 - 14:00

Equinor er valgt til å forsyne delstaten New York med havvindkraft i en av de største tildelingene for fornybar energi i USA noensinne.

Få førstehånds informasjon direkte fra New York med:

  • Christer af Geijerstam, VP Empire Wind, Equinor

Tildelingen innebærer at Equinor sammen med innkommende strategisk partner BP skal levere en kapasitet på 1 260 megawatt (MW) fornybar havvindkraft fra Empire Wind 2, og ytterligere 1 230 MW kraft fra Beacon Wind 1. Dette kommer i tillegg til den inngåtte avtalen om å forsyne New York med 816 MW fornybar kraft fra Empire Wind 1.

Den samlede kapasiteten til delstaten blir dermed på 3,3 gigawatt (GW). Iverksetting av innkjøpstildelingen forutsetter en vellykket forhandling av en kjøps- og salgsavtale, som partnerskapet ser fram til å sluttføre sammen med New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA).

Som en del av tildelingen fra NYSERDA skal selskapene samarbeide med delstaten om å bygge om to havneanlegg i delstaten – South Brooklyn Marine Terminal (SBMT) og havnen i Albany — til storskala industrianlegg for havvindleveranser for å utvikle New York til et knutepunkt for havvindindustri.

Påmeldte til digital deltagelse vil få tilsendt lenke til pålogging i forkant.

Velkommen til webinar!

Vil du dele dette med ditt nettverk?