Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 12.06.2018

Møteserie: Den ensomme varsler

1. oktober 2018 kl. 10:00 - 12:00

Dette er et todelt møte.


Del 1: Den ensomme varsler

15. oktober 2012 ble Anna Medvedeva funnet drept. Da hadde hun i over fire måneder gjentatte ganger bedt om å få hjelp til å beskytte seg mot sin voldelige ekssamboer. Da Anna ble nektet videre opphold på Betzy Krisesenter i Drammen førte dette til hennes død, drept av sin tidligere ekssamboer.

Natalie Christoffersen arbeidet på Krisesenteret i denne tiden. Her vil vi få høre hennes kamp som varsler mot offentlige myndigheter.

Da Dagbladet grep fatt i denne saken kunne de dokumentere hvordan politi og krisesenteret ikke ville offentliggjøre opplysninger som satte dem selv i dårlig lys. Hvordan krisesenteret hadde en praksis hvor de sletter journaler og hvordan logger og journaler viste en helt annen historie enn det instansene tidligere hadde fortalt.

Foredragsholdere

Hele dette foredraget er basert på at Dagbladet journalisten Gunnar Thorenfeldt intervjuer Natalie Christoffersen. Thorenfeldt vil supplere Christoffersens historie med Dagbladets dekning av saken.

  • Natalie Christoffersen er utdannet jurist og autorisert rettshjelper. Hun arbeider i dag med rettshjelp og rådgivning.
  • Gunnar Thorenfeldt er «gravende» journalist i Dagbladet

Del 2: Varsling

Her presenteres resultatene av en studie av varslingens ettervirkninger blant personer med varslererfaring, som i dag er i og utenfor arbeidslivet.

Foredragsholder

  • Professor Brita Bjørkelo arbeider på Politihøgskolen i Oslo. Hun skrev sin doktorgrad om varsling i 2010.

Påmelding

Møtet er gratis for medlemmer av Polyteknisk Forening, men vi anmoder likevel om påmelding. Dersom man ikke er medlem kan man delta ved å betale kr.100. Vennligst trykk på knapp ovenfor for påmelding og betaling. Ta eventuelt kontakt med oss på polyteknisk@polyteknisk.no.


Høst-tilbud!

Vi tilbyr nå medlemskap ut høsten for kr 500! 

Dette gir tilgang til samtlige resterende møter, inkludert dette. For registrering, ta kontakt med oss på polyteknisk@polyteknisk.no eller ring oss på telefon: 22 42 68 70. Du kan gjerne betale med VIPPS: 81911.

Merk at spesialarrangement/konferanser, ikke er inkludert i prisen.

Vi ønsker nye medlemmer velkommen!

Vil du dele dette med ditt nettverk?