Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 25.11.2019

#PolyBok: Bokbad med Gard Paulsen

22. januar 2020 kl. 16:30 - 18:30

Sammen med Fagbokforlaget inviterer vi til bokbad i Polyteknisk Forening der du får møte forfatteren av Alltid rabiat, Gard Paulsen, og bli kjent med kybernetikkens betydning for teknologi- og samfunnsutviklingen.

DN/D2 omtaler boken som bokhøstens mest interessante biografi og en umiddelbar kultklassiker.

Alltid rabiat er den ferske biografien om kybernetikkens far i Norge: Jens Glad Balchen (1926–2009). Balchen var en ildfull og engasjert professor, ingeniør, forsker, underviser, veileder, formidler, nettverksbygger, organisator og entreprenør som skapte et mer høyteknologisk Norge. Hans metode var å tenke kybernetisk.

Program:

  • Samtale mellom Gard Paulsen , forfatter, historiker og forsker ved NTNU, og Silvija Seres, President i Polyteknisk Forening
  • Personlig signering av bøker for salg
  • Fingermat og forfriskninger

Boken Alltid rabiat vever sammen Balchens liv med utviklingen av den kybernetiske tenkemåten, norsk industrihistorie og internasjonal vitenskapshistorie. Den viser hvorfor kybernetikkens historie er en nøkkel til å forstå både vår egen samtid og fremtidens Norge, i en tid der begreper som digitalisering, automatisering og robotisering er mer aktuelle enn noen gang.

Les mer om boken på Fagbokforlaget.

De tverrfaglige nettverkene i Polyteknisk Forening vil være representert under Bokbadet, og du vil få anledning til å gi innspill til programmet fremover i tusenkunstnerens Balchens ånd.

Velkommen!

Vil du dele dette med ditt nettverk?