Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 01.12.2015

Bærekraftig utvikling vs økonomisk vekst?

20. januar 2016 kl. 07:30 - 09:00

Kaffe og croissanter fra 08.00

Der klimautslipp øker og naturressurser utarmes i takt med økende velstand og forbruk  både i Vesten,  men ikke minst i rasende fart i Kina og andre fremvoksende markeder- er målet om bærekraftig utvikling forenelig med økonomisk vekst? Eller er det ikke noe motsetningsforhold mellom de to, og økonomisk vekst er snarere avhengig av en sunn bærekraftig utvikling globalt? Her blir det diskusjon om både bærekraftig energi, energieffektivisering, sirkeløkonomi, men også et skråblikk på dagens forbrukskultur. Vi har samlet et knippe bedrifter, økonomer og biologer til å dyppe ned i denne høyst aktuelle problemstillingen post klimamøtet i Paris.

Paneldeltakere:

  • Thomas Mørch, sjef for forretningsutvikling- strategi og bærekraft i Norsk Gjenvinning
  • Marius Holm, daglig leder i Zero
  • Anders Lennartson bærekraftsjef i IKEA Norge (TBC)
  • Ellen Behrens, direktør for samfunnsansvar i Orkla
  • Dag Olav Hessen, biolog fra UiO og tidligere medlem av Etikkraadet i Oljefondet

Moderatorer for debatten er Susanne Gløersen, bærekraftsstrateg i Formuesforvaltning, og Bastian Engelsen Klunde, analytiker i SIGLA.

Innovativt Nettverk arrangerer dette seminaret i samarbeid med Klimafestivalen som går av stabelen 16-24 januar. Gjennom denne perioden arranges det en rekke aktiviteter rundrt omkring i Norge, her kan du lese mer om festivalen: http://klimafestivalen112.no/

Vel møtt!

Vil du dele dette med ditt nettverk?