Bli medlem i Polyteknisk Forening for å få tilgang til dette innholdet. Bli medlem

Publisert: 16.04.2021

Arbeidsmarkedet etter COVID: Hva har vi lært under koronapandemien som kan ruste oss for å takle de store skiftene som kommer?

28. april 2021 kl. 07:30 - 08:30

NAVs Omverdensanalyse slippes annet hvert år. 2021-utgaven beskriver blant annet hvordan koronapandemien har bidratt til å øke takten til omstillingsprosesser i arbeidslivet. Hva kan vi forvente fremover, og hvordan kan ledere forberede seg på flere store skift som kommer?

For å få innsikt i disse spørsmålene får vi eksempler på hvordan to betydelige samfunnsaktører svarte på utfordringene som meldte seg i fjor.

I denne webcasten møter du:

  • Hans Christian Holte, arbeids- og velferdsdirektør i NAV
  • Egil Boyum, Senior Advisor og Head of M&A i Aker Solutions og styremedlem i Polyteknisk Forening
  • Christopher Snyder, director data and enterprise solutions i NAV og styremedlem i PF Digital Lederskap er dagens programleder

Da Norge ble stengt ned  i mars 2020 skjøt arbeidsledigheten til værs. I løpet av de første tre månedene etter nedstenging fikk NAV over 400 000 søknader om dagpenger. Bare i krisens første uke søkte rundt 200 000 mennesker om dagpenger. Dette er seksti ganger høyere enn normalen, en økning som velferdssystemet ikke var dimensjonert for å håndtere. I tillegg mobiliserte Stortinget tiltakspakker som skulle hjelpe den norske befolkningen, og NAV og andre etater måtte raskt ta hånd om nye oppgaver. Hvordan klarte NAV å levere på sitt samfunnsoppdrag under dette presset, og hvilke grep innen digitalisering ble tatt før koronapandemien som var avgjørende for at NAV kunne lykkes?

Mobiliseringen foregikk også i privat næringsliv og flere større bedrifter, som for eksempel i Aker-konsernet, bidro til fellesdugnaden i partnerskap med det offentlige. Hvordan kan lærdom fra erfaringene til NAV og Aker hjelpe digitale ledere til å forstå hvilke grep som må tas for å lykkes i arbeidsmarkedet i årene fremover?

Du kan stille spørsmål i forkant via @polyteknisk i sosiale media, og gjennom direktesendingen.

Du er også invitert til å fortsette praten med deltagerne i etterkant på @polyteknisk på Clubhouse. Bruk denne linken for å få Clubhouse dersom du ikke allerede er der.

Påmeldte til digital deltagelse får tilsendt lenke til pålogging i forkant.

Velkommen til digitalt seminar!

Vil du dele dette med ditt nettverk?