foto: Polyteknisk Forening

Polyteknisk Forening i audiens hos H.M. Kongen

Publisert: 5. desember 2023

H.M. Kong Harald V tok imot Polyteknisk Forenings president Nils Øveraas og generalsekretær Mette Vågnes Eriksen i den årlige audiensen på Slottet, i desember 2023.

Temaene som ble drøftet inkluderte alvoret med krig og klimaendringer, samt kunstig intelligens på både mulighets- og trusselsiden. Sterk tillit mellom folk og kunnskap vi kan stole på, er avgjørende for å beholde fred, frihet og demokrati. Kongen har selv to barnebarn som skal overta og forme en bærekraftig teknologi- og samfunnsutvikling og vi snakket om hvordan studentnettverket PF Next er en fin møteplass for neste generasjons samfunnsbyggere.

Status for Polyteknisk Forenings virksomhet ble fremlagt. Foreningen har styrket posisjonen som uavhengig møteplass og kanal i byen og i skyen. Foreningen engasjerer nå 10000 mennesker gjennom 70 partnere og privatmedlemmer i både fysiske og digitale aktiviteter, i regi av 14 kunnskapsnettverk ledet av 100 frivillige nasjonalt. Her møtes fagfolk i næringsliv og forvaltning, studenter og statsråder. Årets høydepunkt inkluderer:

  • Fokuserer tverrfaglig på sikkerhet og samfunn, energi og mobilitet, digitalisering og ledelse samt klima og sirkulærøkonomi.
  • Når folk i hele landet gjennom 160000 lyttinger til #PolyPod, 40000 nedlastinger av #PolyWeb og 20000 følgere i sosiale medier.
  • Videreutvikler studentnettverket PF Next, der studentledere fra Tekna, NITO og akademiske partnere utgjør styret. Sparebankstiftelsen DNB støtter denne satsingen på å løfte opp og frem unge stemmer.
  • Samarbeider med partnere på arenaer som Oslo Innovation Week og 24 #PolyPod-episoder og 4 arrangement under Arendalsuka.
  • Kombinerer fag og fest gjennom #PolyBok-serien med forfattere av sakprosa og badegjester, med ærlige og uredde samtaler om dagens viktigste temaer.

Foreningen er mer robust enn på mange år og engasjerer aktivt for reisen frem til 175-årsjubiléet i 2027, med «Verdier» som førende tematikk for 2024, rundt verdibasert og verdiskapende dekarbonisering, demokratisering og digitalisering.

Vi takker H.M. Kong Harald V for utrettelig innsats for landet, og for en audiens som også fikk plass til humor og gode historier som gir håp for fremtiden.

H.M. Kong Olav V utnevnte daværende H.K.H. Kronprins Harald til æresmedlem i Polyteknisk Forening i 1961. H.M. Kong Harald V utnevnte H.K.H. Kronprins Haakon til æresmedlem i 2002. H.M. Kongen tar imot Polyteknisk Forenings president og generalsekretær i audiens på Slottet årlig.