foto: Polyteknisk Forening

#PolyPod med Terje Strøm: Hvordan kan vi få på plass en ambisiøs nærings- og skattepolitikk som gjør Norge til verdens beste land å starte bedrifter i?

Publisert: 28. april 2023

I Norge dør 3 av 4 selskap før de fyller 5 år og det tar gjerne 10 år å bygge et profitabelt vekstselskap. Tilgangen på risikokapital for selskaper i vekstfasen er dobbelt så lav som i våre nordiske naboland. Hvilke rammevilkår må endres for å fremme tilgang på kapital, likviditet og arbeidskraft for norske vekstselskaper, som skal være med på å løse vår tids samfunnsutfordringer?

Lytt til samtalen mellom:

  • Merete Nygaard, gründer og daglig leder i Lexolve
  • Terje Strøm, sjeføkonom og grunnlegger av NyAnalyse, og styremedlem av PF Samfunnsøkonomi 

I denne episoden diskuteres forutsigbare rammevilkår for gründere, samfunnsbidraget fra oppstartsbedrifter, jobber, innovasjon, sunn konkurranse og fordelingshensyn. Til tross for økt skattetrykk, hører du her entusiasmen fra to som realiserer gründerdrømmen.

#PolyPod med Terje Strøm er en kort podcast om dagsaktuell samfunnsøkonomi tilpasset tidsklemma og ledere i farta. Sjeføkonom i NyAnalyse, Terje Strøm, snakker om strøm, statsbudsjett, renter og arbeidsmarked. Fra tid til annen dukker det opp gjester med nytt skråblikk. Hør flere episoder her

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Samfunnsøkonomi!