Ny president i PF

Publisert: 28. april 2015

PF avholdt Generalforsamling 21. april med valg av styre, direksjon, revisor og valgkomite. Vedlagt Generalforsamling Protokoll 210415 og Strategi 2015-2018 som staker ut hovedretningen for de neste 4 år.

Silvija Seres ble valgt til ny president i PF. Hun ble født i 1970 i Bor i Jugoslavia, nåværende Serbia, og er en norsk forretningskvinne. Hun har bakgrunn som leder i Fast Search & Transfer og Microsoft. Seres jobber som profesjonelt styremedlem og strategisk rådgiver, og hun er direktør i VC-selskapet TechnoRocks.

Seres har en doktorgrad i matematikk fra Wolfson College i Oxford. I tillegg har hun en MBA fra INSEAD, og MSc og BCs i Computer Science fra Universitetet i Oslo. Etter doktorgraden var hun ansatt som Prize Fellow ved Oxford i tre år. Samtidig var hun en tid i Saudi-Arabia for å bygge opp instituttet for business- og IT-fag ved det nystartede Dar Al Hekma-universitetet for kvinner.

Hun har jobbet som systemutvikler og forsker med Alta Vista-teamet i Silicon Valley, samt som forretningsutvikler og leder i Norge. Hun var direktør for forretningsutvikling i IT-selskapet Fast Search & Transfer, og senere tilsvarende stilling i Microsoft, etter selskapets oppkjøp av Fast.

Nå sitter hun i styret i en rekke offentlige og private selskaper, blant annet Norman, Syncron og Enoro. Hun er medlem av valgkomiteen i Telenor og styremedlem i en del organisasjoner, blant annet Transparency International, Teknologirådet og Alarga. Hun har tidligere vært med i styrene i Opera Software Dagbladet, Statkraft, Aschehoug og Norsk Tipping (nestleder).

I samband med stemmerettsjubileet i 2013 ble det opprettet en pris for innflytelsesrike kvinner innen teknologifagene. Seres var blant de ti nominerte til første utdeling. I 2004 kom hun på en urangert liste over de ti «ledende internasjonale kvinnene» i Norge.