Norsk forening for CO₂-håndtering er lansert

Publisert: 7. februar 2019

Fra sin base i Oslo samler Polyteknisk Forening aktørene i den norske verdikjeden for fangst, transport, bruk og lagring av CO2, ved å etablere Norsk forening for CO2-håndtering. Foreningen har som formål å dele kunnskap om fangst, transport, bruk og lagring av CO2 som nødvendig klimateknologi globalt, og som grønn vekstmulighet for Norge, ved å være en samlingsplass for dialog og nytenkning. Norsk forening for CO2-håndtering samler tekniske, kommersielle, juridiske og finansielle fagfolk fra næringsliv, organisasjoner, akademia og myndigheter.

Se enerWEs intervjuer med styremedlemmene.

Lanseringen av denne nye bransjeforeningen 6. februar samlet 75 deltakere til et program som spant fra innledning av statssekretæren til solofremføring av CCS-sang:

Statssekretær Rikard Gaarder Knutsen i Olje- og energidepartementet forteller om regjeringens CSS-satsning.

  • Ingvild Ombudstvedt, Styreleder, Norsk forening for CO2-håndtering
  • Rikard Gaarder Knutsen, Statssekretær (Frp), Olje- og energidepartementet
  • Luke Warren, Chief Executive, Carbon Capture and Storage Association
  • Liv Hovem, CEO, DNV GL Oil & Gas
  • Stephen Bull, SVP Wind and Low Carbon Solutions, Equinor
  • Roy Vardheim, Leder eieroppfølgingsavdelingen for Teknologisenter Mongstad, Gassnova
  • Mette Vågnes Eriksen, Generalsekretær, Polyteknisk Forening

Se noen av presentasjonene her:

Alle teknologier med respekt for seg selv har en egen sang – se hva trubadur Olav Øye, CCS-rådgiver i Bellona, synger og spiller:

Aktørene i verdikjeden for CO2 samles til korte, åpne frokost- og ettermiddagssamlinger der medlemmene orienterer hverandre og inviterer gjester til å presentere relevante tema. Nettverket legger til rette for at alle norske og utenlandske interessenter kan fremme kunnskap på denne plattformen. Norsk forening for CO2-håndtering kan delta på offentlige arrangementer for å dele kunnskap og erfaring om CO2-håndtering også utenfor fagmiljøet.

Alle medlemmer av Polyteknisk Forening kan være medlem i nettverket, og det er mange relevante tverrfaglige temaer mellom CO2-håndtering og de andre fagnettverkene i Polyteknisk Forening.