foto: polyteknisk forening

Lytt til #PolyPod: Yngre: Den nye vitenskapen om aldring og hvordan du kan motvirke den

Publisert: 2. februar 2024

Hva skjer med kroppen når vi blir eldre? Og er det noen måter å reversere eller stoppe biologisk aldring på? Hva mener andre forskere?

Lytt til samtalen mellom: 

  • Hanne S. Finstad, biokjemiker med doktorgrad i kreftforskning, grunnlegger, Forskerfabrikken og forfatter av «Yngre» 
  • Geir Selbæk, forskningssjef, Nasjonalt senter for aldring og helse, og professor, Institutt for klinisk medisin, UiO 
  • Asta Kristine Håberg, forsker, Fysisk helse og aldring, FHI og professor, Fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU 
  • Evandro Fei Fang, førsteamanuensis, UiO og Akershus Universitetssykehus 
  • Kristin Vinje, CEO, NOKUT og visepresident, Polyteknisk Forening

Biokjemiker Hanne S. Finstad prøvde i ett år ulike metoder, og tester viser at kroppen hennes ble fem år yngre. I denne episoden lærer du hva hun gjorde og hvordan det virket. Du lærer også om hvordan forskere vurderer at aldring snart blir betraktet som en sykdom vi kan behandle, og at livet ikke vil ha like stramme rammer som i dag. Og du lærer om hva som faktisk påvirker aldring og hvilke tiltak som sies å bremse denne prosessen.  

I denne episoden hører du et utdrag fra bokbadet av «Yngre: Den nye vitenskapen om aldring og hvordan du kan motvirke den.» Skrevet av Hanne S. Finstad.

Vi takker Kagge Forlag og Epivity Health som støtter dette bokbadet og gjør det åpent og gratis for alle.

I Polyteknisk Forenings bokbad-serie, #PolyBok, får du et nært møte med forfatterne bak nyutgivelser og annen aktuell sakprosa. Med utgangspunkt i forfatternes bøker, åpner vi opp for den ærlige og uredde samtalen om dagens viktigste temaer.