foto: Andreas Nordberg, Monika Kjendalen, SALT

Lytt til #PolyPod – Full sirkel: BlaBlaBlasgow?

Publisert: 19. november 2021

PF Bærekrafts serie «Full sirkel» tar deg med på en reise i det sirkulære landskapet med engasjerte og kunnskapsrike guider. Denne 13. episoden gir en COPsummering av FNs klimakonferanse i Glasgow, med fokus på sirkulærøkonomiske vurderinger. Hva er bra og hva er ikke bra? Hva med Norge og norsk næringsliv i det internasjonale klimakappløpet?

Lytt til samtalen mellom:

  • Brita Staal, klimastrateg i SALT, president i POW Europa og styreleder i Climate Point
  • Camilla Gramstad, Leder for bærekraft i Elkjøp Nordic
  • Ida Pernille Hatlebrekke, Head of Climate and Environment i Møller Mobility Group og styreleder i PF Bærekraft

I denne episoden lærer du om FNs klimakonferanse COP26 og du får høre vurderingene av innsatsen og resultatene – og konsekvensene for både norske og internasjonale aktører. Status etter COP26 er i følge FN at verden fortsatt styrer mot en oppvarming på 2,1 grader – vel å merke hvis alle landene holder sine løfter. Likevel er det noen lyspunkt, som erkjennelse av behov for raske utslippskutt, nedfasing av kull, samarbeid mellom Kina og USA samt enighet om kvotesystem. Deltagerne tar på seg roller som badCOP og goodCOP med noen klare oppfordringer til både ny regjering og næringsliv.

I «Full sirkel»-serien hører du fra folk som jobber konkret med sirkulærøkonomiske løsninger fra ulike innfallsvinkler. Her får du innsikt og inspirasjon fra eksperter, ledere, entreprenører og forskere som diskuterer utvikling, trender og tematikk – som helt enkelt handler om hvordan vi kan utnytte ressursene våre smartere, bedre og lengre. Så håper vi du vil ta diskusjonen videre – og lykkes med det du gjør – i dine sirkler.

Ta gjerne kontakt med Styret i PF Bærekraft!