foto: Thomas Keilman / Forskningsrådet og Privat

Lytt til #PolyPod – Elefanten i rommet: Likestilling, forskning og helse

Publisert: 18. mars 2022

I lys av kvinnedagen og Arnekampanjen snakkes det mye om likestilling i forskning og helse, men det skjuler seg fortsatt mange ubevisste skjevheter. Er vi virkelig så gode som vi tror? Hvorfor applauderer vi fedre for å ta foreldreansvar i så mye høyere grad enn kvinner? Og hvorfor anser vi en kvinne i topplederjobb som yngre og mer sårbar enn menn i samme alder?

Lytt til samtalen mellom:

  • Mari Sundli Tveit, administrerende direktør i Forskningsrådet
  • Stian Melhus, student ved Innovasjon og prosjektledelse ved Høgskolen i Østfold, fasilitator ved Blender Collective i Fredrikstad og selvutnevnt innovasjonsnerd
  • Elise Mojord, styremedlem i PF Next, student ved Innovasjon og prosjektledelse ved Høgskolen i Østfold og praktikant ved Flowit AS

I denne episoden lærer du om hvordan man møtes i næringslivet som kvinnelig toppleder. Hvordan oppleves forskjellene i samfunnet, og påvirker kvotesystemene hvordan vi ser på og behandler likestilling?

«Elefanten i rommet» er en ny podcastserie under #PolyPod – i regi av Polyteknisk Forenings studentnettverk, PF Next. Her snakker vi om hva som burde snakkes mer om i det offentlige rom, ved å invitere inn nye og utfordrende stemmer hver måned.

Hør «Elefanten i rommet #1» her!