foto: Polyteknisk Forening

Lytt til #PolyPod: Bærekraft – bare gulrot eller også pisk?

Publisert: 22. desember 2021

Bærekraftig næringsliv har lange røtter i Norge med utvikling av lokalsamfunn. Globale verdikjeder gjør bærekraftig virksomhetsutøvelse mer krevende, men nytt lovverk kan nå forenkle drift og investeringer. Hva er nytt? Hva er lov? Og hva er lurt?

Lytt til samtalen mellom:

  • Liv Monica Stubholt, partner, Advokatfirmaet Selmer
  • Tone Sørfonn Moe, fast advokat, Advokatfirmaet Selmer
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden får du en status for de nyeste lovendringene og rettsliggjøringen for et bærekraftig næringsliv. Du lærer om den nylig vedtatte loven om bærekraftig finans, som gjør EUs taksonomi til en del av norsk rett, der Stortingets finanskomité legger vekt på like regler for norske og utenlandske virksomheter. Du lærer også om Åpenhetsloven, som regulerer den sosiale dimensjonen av bærekraft fra juli 2022.

Du får konkrete eksempler og definisjoner på hva ESG betyr for hvordan en virksomhet skal håndtere både risiko og muligheter innen miljø, sosiale forhold og styring. Deltagerne deler også sine personlige erfaringer om hvordan det er å jobbe med å fremme beste praksis som advokater og rådgivere. Kanskje har du selv fått fjernet forhenget av forvirring etter å hørt på denne episoden?

Ta gjerne kontakt med styret i PF Styrenettverk og styret i PF Bærekraft nå!