Har vi kultur for teknologi eller teknologi for kultur? Hør podcasten fra Oslo Kulturnatt

Publisert: 20. september 2019

I PolyVorspiel under Oslo Kulturnatt opplevde vi en spennende rundebordssamtale med Trine Skei Grande, Kultur- og likestillingsminister; Jan M. Moberg, sjefredaktør i TU; Silvija Seres, President i Polyteknisk Forening og Erik Waatland, sjefredaktør i Medier24.

Samtalen kretset rundt egne erfaringer og vurderinger om hva teknologi betyr for kulturlivet, om medienes roller som brobygger mellom ekte og kunstig intelligens og om hva utviklingen betyr for deg og meg. Ispedd humor og sleivspark som seg hør og bør når folk samles rundt Samlingsbollen i Polyteknisk Forening.

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande fikk en titt i skattkammeret av de samlede verker av Teknisk Ukeblad fra 1854. Hun refererte raskt til hva man var opptatt av innenfor teknologi- og samfunnsutvikling det året Venstre ble stiftet, i 1884-utgaven.

Fikk du ikke vært med på vorspielet, kan du høre podcasten her.

Så er det bare å glede seg til PolyVorspiel neste kulturnatt, 11. september 2020. Da vil vi igjen samle interessante mennesker til dialog om samspillet mellom teknologi og kultur – for felles innsikt, inspirasjon og innflytelse.