Møte i regi av: PF Petroleum og fornybar

Kvaerner’s deltagelse i Hywind Tampen vindkraftutbygging

Kvaerner’s deltagelse i Hywind Tampen vindkraftutbygging
Foto: Kværner

23 Sep. 2020 kl 12:00 - 13:00

Digitalt. Lenke til pålogging sendes i egen e-post.

Møtet er avholdt!
Påmelding


PF Petroleum og fornybar inviterer til webinar om Kvaerners deltagelse i Hywind Tampen utbyggingen. Hywind Tampen er et vindkraftprosjekt som skal forsyne Gullfaks og Snorre feltene med strøm. Vindparken skal bestå av 11 flytende vindturbiner, hver med en kapasitet på 8 MW, som vil kunne erstatte rundt 35 prosent av feltenes totale energibehov.

I dette webinaret vil Prosjektdirektør i Kvaerner, Egil Stormyr, gi en presentasjon av Hywind Tampen utbyggingen.

Dette blir verdens største flytende havvindpark, og utbyggingen vil være avgjørende for å skape industrialiserte løsninger som kan redusere kostnadene for fremtidige offshore vindkraftprosjekter. Det forventes at utslippene fra de to feltene kan bli redusert med til sammen rundt 200 000 tonn CO₂ og 1000 tonn NOx per år.

På Hywind Tampen skal turbinene etter planen plasseres mellom de to feltene og kobles opp til plattformene med kraftkabler. Dette vil kunne gjøre det mulig å operere eksisterende gassturbiner på feltene med lavere belastning og i perioder stenge dem helt.

Kvaerner skal levere de flytende betongskrogene til de 11 turbinene. I tillegg vil Kvaerner og Dof Subsea sammen være ansvarlig for arbeidet knyttet til marine operasjoner.

Ny tid: 23. september 2020, kl. 1200 – 1300

Sted: Webinar. Lenke til pålogging vil sendes påmeldte deltakere

Pris: Gratis for medlemmer av Polyteknisk Forening. 200 kr for andre.

Som medlem får du abonnement på Teknisk Ukeblad i digital eller trykket versjon til sterkt redusert pris. Du får også gode rabatter på arrangementer i samarbeid med TU Event og de andre partnerne til Polyteknisk Forening. Er du Tekna-medlem, får du svært gunstig medlemskap.

Les mer om aktivitetene i PF Petroleum og fornybar her.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Anne K. Knausgård.

Velkommen til webinar!

Påmelding

Påmelding er stengt for dette møtet.

Jeg vil bli medlem i Polyteknisk Forening nå!