Styret

Nils Øveraas
President

Nils Øveraas er aktiv styreleder og -medlem i en rekke organisasjoner og stiftelser, innen forskning, humanitær, miljørettet og allmennyttig virksomhet. Han er utdannet MSc. Computer Science fra NTNTU og startet som forsker ved Forsvarets Forskningsinstitutts Space Shuttle program. Nils var generalsekretær for Den Norske Turistforeningen 2013-18, etter 30 år i Accenture, som blant annet administrerende direktør i Norge. Han kvalifiserer snart til å ta steget fra hobby til proff naturfotograf. Nils er styremedlem i Polyteknisk Forening siden 2019 og president fra 2021.


Kristin Vinje
Visepresident

Kristin Vinje er administrerende direktør i NOKUT, Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen. Hun har vært dekan ved avdeling for helsevitenskap ved Høyskolen Kristiania og visedekan ved det Matematisk- naturvitenskapelige fakultet ved UiO, hvor hun har sin doktorgrad i kjemi fra. Kristin har også vært avdelingsdirektør i NHD og hatt lederstillinger i Simula og SINTEF. I 2013-2017 var hun stortingsrepresentant (H) og medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. I 2009-2013 var hun finansbyråd i Oslo. Kristin er styreleder i Meteorologisk institutt og har styreerfaring fra bl. a. Forskningsrådet, UNIS, Teknisk museum, Helse Sør-Øst og Vestre Viken HF. Hun liker å gå på ski i fjellet, liker å fotografere og inviterer gjerne storfamilien på søndagsmiddager hjemme. Kristin er styremedlem i Polyteknisk Forening siden 2019 og visepresident fra 2021.


Ishita Barua
Styremedlem

Ishita Barua er Co-founder og Chief Medical Officer i Livv, lege og helseøkonom. Hun var leder for kunstig intelligens innen helse hos Deloitte. Ishita mottok i 2023 NORA Award for Distinguished Early-Career Investigator og Fullbright Norway Young Researcher Award. I 2022 ble hun utnevnt som en av Norges 50 fremste tech-kvinner av Abelia/ODA, og Top 30 women in Norway changing the field of Artificial Intelligence av NORA i 2021. Ishita har en PhD i Artificial Intelligence and Medicine fra Universitetet i Oslo. Hun har skrevet boken «Kunstig intelligens redder liv» og i fritiden liker hun å bade og sitte i sauna. Ishita er styremedlem i Polyteknisk Forening siden 2024.


Alexandra S. Bjertnæs
Styremedlem

Alexandra S. Bjertnæs er Chief Strategy Officer i Meltwater. Hun var konserndirektør for kommunikasjon og strategi i Posten og har en 30 år lang karriere internasjonalt og nasjonalt. Hun har også hatt ulike lederstillinger i Preco og Accenture. Alexandra har bred kompetanse innen strategi, e-handel, marked, kommunikasjon, salg og forretningsutvikling og hun snakker engelsk, norsk, fransk, spansk og arabisk flytende. Alexsndra har en BSBA fra Georgetown University og en MBA fra INSEAD. Hun elsker å gå på konsert med nye og gamle rockestjerner. Alexandra er styremedlem i Polyteknisk Forening siden 2021.


Nina Jensen
Styremedlem

Nina Jensen er administrerende direktør i REV Ocean og jobber utrettelig for å løse miljøutfordringene i havet. Før dette jobbet hun 15 år i WWF Verdens naturfond, som generalsekretær 2012-18. Nina har en mastergrad i marinbiologi fra Fiskerihøyskolen i Tromsø, og har bakgrunn innen kommunikasjon og markedsføring fra bl.a. Ogilvy & Mather. Nina er styremedlem i Business for Peace, C4IR Ocean, Hjernesvulstforeningen, Ocean Wise, Aker CarbonCapture, KR Foundation, Polyteknisk Forening og Project Energy Reimagined. Hun er også med i styringsgruppen til Friends of Ocean Action og rådgiver til Høynivåpanelet for en bærekraftig havøkonomi. Hun ble kåret til Young Global Leader av World Economic Forum i 2014. Nina elsker utfordringer og brakk nylig nesten nesen i et forsøk på dobbel salto på trampoline. Nina er styremedlem i Polyteknisk Forening siden 2023.


Ingvild Næss
Styremedlem

Ingvild Næss er Chief Information Officer og Chief Privacy and Data Trends Officer i Schibsted. Hun sitter i styret i Komplett Group (revisjonskomiteen) og ed-tech start-upen Neddy. Ingvild har tidligere arbeidet som forretningsadvokat i Thommessen og har lederutdanning fra Stanford. Ingvild var nestleder i Personvernkommisjonen. På fritiden liker hun å jogge, høre på podcast og reise. Ingvild er styremedlem i Polyteknisk Forening siden 2024.


Kenneth Ruud
Styremedlem

Kenneth Ruud er administrerende direktør ved FFI og professor i kjemi ved UiT. Han er medlem av universitetsstyret ved Umeå Universitet, og styreleder i Kjeller Innovasjon. Kenneth er dr.philos. i teoretisk kjemi fra UiO. Forskningen hans fokuserer på å utvikle teorier og beregningsmetoder for å løse kvantefysikkens lover ved hjelp av matematikk og beregningsvitenskap, for på den måten å forstå kjemi. Kenneth har omfattende erfaring med forskning og lederskap og kom fra stillingen som prorektor for forskning og utvikling ved UiT. Han er medlem av Hylleraas-senteret, et senter for fremragende forskning drevet av UiO og UiT. På fritiden er det utendørsaktiviteter som står i sentrum, alt fra landeveissykling og turorientering til langrenn og telemark. Kenneth er styremeldem i Polyteknisk Forening siden 2024.


Lene Trollnes
Styremedlem

Lene Trollnes er SVP HR&Organization Recycling Norsk Hydro.  Hun er akkreditert Mangfoldsleder og var tidligere SVP Portfolio&Strategy i Hydro. Hun var konserndirektør for HR, HMS og Kommunikasjon, samt styresekretær i Yara og før det var hun Konserndirektør for Integrasjon & HR i Sapa. Lene startet karrieren på smelteverket i Årdal som presonalsjef. Hun har en BSc Management Sciences og en MSc Organizational Psychology fra Manchester i UK. Hun er blant dem som elsker Arendal, ikke bare under Arendalsuka. Lene er styremedlem i Polyteknisk Forening siden 2022.


Yngvar Ugland
Styremedlem

Yngvar Ugland er forbrukerteknolog hos DNB. Han var tidligere direktør for forskning og utvikling og CTO for Compello og før det var han senior konsulet i Microsoft. Yngvar har bred erfaring innen oppstartsselskaper og IT-strategi, bedriftsprogramvare, bedriftsarkitektur, lean innovasjon og smidige utviklingsmetoder. Han er utdannet sivilingeniør i matematikk ved NTNU. Han er også heltidsfar som kombinerer den rollen med skikjøring, seiling, saxofonspilling, fotball og bøker som både leses og skrives. Yngvar er styremedlem i Polyteknisk Forening siden 2024.