Møte i regi av: PF Internasjonal politikk og økonomi

Verden sett fra Berlin: Hvordan takler Tyskland de politiske og økonomiske endringene, og hvilke konsekvenser får det for Europa?

Verden sett fra Berlin: Hvordan takler Tyskland de politiske og økonomiske endringene, og hvilke konsekvenser får det for Europa?

3 Mar. 2020 kl 08:30 - 10:00

Polyteknisk Forening

Møtet er avholdt!
Påmelding


Norsk-Tysk Handelskammer og Polyteknisk Forening inviterer til nettverksfrokost der du kan forstå mer av hva som driver tysk politikk og økonomi i et endret europeisk landskap.

Du møter:

  • Alfred Grannas, Tysklands ambassadør til Norge
  • Ulrike Haugen, EVP, Chief Communications Officer, DNV GL Group
  • Michael Kern, Administrerende direktør, Norsk-Tysk Handelskammer

Dagens ordstyrer er Sten Inge Jørgensen, journalist i Morgenbladet og forfatter av «Tyskland stiger frem».

Samtalen vil dreie seg om mange interessante tema, som:

Hvordan takler Tyskland de politiske og økonomiske endringene som skjer innenfor industrien, Energiewende og digitalisering, og med mangelen på fagarbeidere og kvalifisert arbeidskraft i landet? Hvilke konsekvenser og muligheter innebærer dette for norsk næringsliv?

Som landet med både størst befolkning og økonomi spiller Tyskland en viktig rolle i Europa. Hvordan posisjonerer Tyskland seg i Europa og hvor sterkt påvirker landet resten av Europa?

EU-Kommisjonens nye president, Ursula von der Leyen, er tidligere tysk Forsvarsminister. Hun har uttalt at «The European Green Deal is Europe’s Man on the Moon Moment». “Green Deal” skal gjøre Europa til verdens første klimanøytrale kontinent innen 2050 og blir sett på som et langsiktig konkurransefortrinn hvis man klarer å få alle med. Tyskland blir sett på som motoren i Europa, men hvor er denne motoren på vei?

Hva tenker og gjør Tyskland med turbulens rundt Brexit, russisk Nord Stream, kinesisk Belt-and Road og amerikansk NATO-politikk?

Tyskland er den sterkeste partneren for Norge i Europa. Viktigheten av et godt samarbeid gjenspeiles i den oppdaterte Tyskland-strategien til den norske regjeringen som ble lagt frem i juni 2019. Ved å forstå mer av hvordan verden ser ut fra Berlin, kan norske aktører også få mer ut av samarbeidet.

Denne nettverksfrokosten er et samarbeid mellom Norsk-Tysk Handelskammer og Polyteknisk Forening. Er du ikke medlem av handelskammeret og/ eller foreningen, er du velkommen med enkeltbillett på 200 kr.

Verden sett fra… får du:

  • 14. januar: Verden sett fra Paris
  • 22. januar: Verden sett fra London
  • 3. mars: Verden sett fra Berlin
  • 17. mars: Verden sett fra Roma
  • 19. mai: Verden sett fra Myanmar

Ferske pretzels og kaffe serveres til praten fra kl. 0800.

Willkommen!

Påmelding

Påmelding er stengt for dette møtet.

Ønsker du medlemskap i Polyteknisk Forening? Meld deg inn her.