Hør podcastene fra kvinnedagen med Digitaliseringsminister Nikolai Astrup og forfatter Marie Louise Sunde

Hør podcastene fra kvinnedagen med Digitaliseringsminister Nikolai Astrup og forfatter Marie Louise Sunde

På den internasjonale kvinnedagen samlet vi et live publikum i Klubben hos Polyteknisk Forening til podkastsamtaler om både kjønnsbalanse og digitalisering – og koblingene til innovasjon og verdiskaping.

Første par ut var Marie Louise Sunde, lege, forfatter og medgründer av ShesGotThis i samtale med Jan M. Moberg,  ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad. Tema var helhetlig styring og endringsledelse for økt verdiskaping gjennom reell kjønnsbalanse. Ubevisst og bevisst diskriminering hindrer innovasjon og verdiskaping – og noe er det nesten komisk lett å gjøre noe med. Sundes nye bok i samarbeid med Isabelle Ringnes, «Hvem spanderer – Fordommer du ikke visste du hadde» gir noen aha-opplevelser.

Neste par ut var Digitaliseringsminister Nikolai Astrup i samtale med Silvija Seres, president i Polyteknisk Forening. Digitalisering i alle bransjer kan bedre gjennomføres når kulturen er inkluderende og tillitsbasert – og alle kvinner og menn må med for at bærekraftsmålene skal nås. Hvordan digitaliserer digitaliseringsministeren? Og hvordan skal vi tørre å utfordre gårsdagens løsninger? Digitalisering er ikke et mål i seg selv, det handler om hvordan vi kan utnytte det til vårt beste, forteller Astrup.

Denne 8. mars-lunchen inngår i seminarserien fra PF Digital Leadership Community med flere spennende aktiviteter på trappene.

Om du gikk glipp av denne, kan du høre samtalene tilrettelagt av Kristine Masdal Aadne her:

 Jan Moberg, ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad, intervjuer Marie Louise Sunde, kirurg, forfatter og medgründer av ShesGotThis, om hennes bok “Hvem spanderer – Fordommer du ikke visste du hadde” og hvordan det er å være kvinnelig kirurg i Norge.

 Silvija Seres, president i Polyteknisk Forening, og Digitaliseringsminister Nikolai Astrup diskuterer digitalisering, deling av data med store internasjonale selskaper, og hva den nye oljen kan være. Lytt til podcasten her.