Arkiv#165: Hvordan har fortiden formet oss?

Arkiv#165

Historie er fortellingen om oss. Hva vi er nå er summen av alle handlinger og beslutninger som kom før oss. Uten å forstå disse handlingene og beslutningene, hvordan kan vi forstå sammenhengen i vår egen tid?

  • Unikt og uredigert blikk på tidligere hendelser; Gjenopplev første halvdel av 1900-tallet gjennom det som var omtalt som «Norges nest viktigste talerstol».
  • Lær av fortiden; Se hvordan mange av dilemmaene vi står overfor i dag er de samme som vi sto overfor for 100 år siden
  • Se diskusjonene som ledet til historiske beslutninger. Les hvordan verdenskrigene, den første fjernsynsoppvisningen i Norge og til og med kappløpet for atomkraft ble rapportert på den tiden
  • Begrenset opplag; Vær en av de få med et eksemplar!
  • Ikke noen typisk historiebok; Omslaget viser frem PFs gamle logo i glitrende kobber
IMG_4142
IMG_4150
IMG_4197
IMG_4181
IMG_4267
IMG_4242_copy

Gullkorn fra «Norges nest viktigste talerstol»

Du har sikkert flyttet mer enn et par ganger i løpet av livet? I flyttingen ble du kanskje overrasket over gamle skatter som dukket opp, og som du kanskje til og med hadde glemt av?

For noen år siden opplevde vi det samme i PF. Sekretariatet skulle bytte lokaler fra den ene enden av etasjen til den andre, og det ble fort klart hvor mye arkivmateriale foreningen hadde opparbeidet seg på over 160 år.

Riksarkivet ville med glede overta arkivet som er helt unikt med tanke på at det er i veldig god befatning og strekker seg over en lang tidsperiode.

Men før overtakelsen ville vi gjøre noe mer med materialet.

Over 2.000 sider ble fotografert og sortert. 2 år senere kunne vi endelig presentere den ferdige publikasjonen som utgjør ca. 10 % av dette utvalget. Resultatet, Arkiv#165, kan du nå få til odel og eie.

165-årsjubileum

Arkiv#165 ble gitt ut i forbindelse med Polyteknisk Forenings 165-årsjubileum i 2017. Boken gir deg et uredigert blikk på både verdens, Norges og foreningens historie fra 1910 til 1970 gjennom avisartikler, referater fra foreningens møter og manus til foredrag som har blitt holdt.

Den begynner med bidrag fra 1960-tallet for deretter å gå bakover i tid. Hvert tiår har fått hver sin introduksjonside med bilde og sitat som omhandler et tema spesielt aktuelt for tiden.

Polyteknisk Forening har blitt omtalt som «Norges nest viktigste talerstol», og det med god grunn. Ministere og andre parlamentsmedlemmer, samt næringslivsledere, var ofte med på møtene. Til og med selveste H.M. Kong Haakon var jevnlig tilstede.

Arkiv#165

208 sider med artikler, referater og manus.
Forsiden viser PFs gamle logo i glitrende kobber.

399,-*

* Porto tilkommer.

Boken gir deg et uredigert blikk på både verdens, Norges og foreningens historie fra 1910 til 1970 gjennom avisartikler, referater fra foreningens møter og manus til foredrag som har blitt holdt.

Betal med kort


Andre betalingsmuligheter

Betal med Vipps: 519 kr og din adresse til 81911.
Få faktura: Send oss en e-post på polyteknisk@polyteknisk.no.
Vi tar også imot kontanter i kontortiden.

Meld deg på nyhetsbrevet

… Og få 10 gratisartikler fra Arkiv#165 som takk!

Ja, jeg vil ha nyhetsbrev!